מרכז טיפול חדש של עמותת עדן נפתח בלב יישובי העוטף בעקבות מאורעות 7.10 והמלחמה ומעניק טיפול מכוון טראומה לנערות ונשים מהאזור. המרכז ממוקם בקיבוץ דורות (בסמוך לעיר שדרות) והחל לקבל מטופלות באפריל 2024.

מרכז טיפול עדן פועל מתוך מומחיות רבת שנים של עמותת עדן בטיפול בטראומה במודל טיפולי ייחודי “מודל עדן”. המרכז מעניק טיפול הוליסטי למכלול ההיבטים של גוף-נפש, טיפול אישי וטיפול קבוצתי באופן המותאם לצרכים וההתמודדויות הייחודיות של נשים ונערות אשר נזקקות לטיפול נפשי ו/או מעטפת נשית קהילתית תומכת בעקבות המאורעות.

כמו כן, המרכז מציע טיפול לנשים וצעירות שסובלות מפוסט טראומה מורכבת טרום המלחמה ומצבן החמיר בעקבותיה.

המרכז מציע טיפולים פרטניים וקבוצתיים. כגון: פסיכותרפיה, ביביליותרפיה, אומנות, מיומנויות DBT ועוד מגוון רחב של טיפולים תומכי ריפוי הוליסטי מטראומה בגוף ובנפש. המרכז פועל בשיתוף עם מרכזי החוסן המקומיים, קופות החולים והמועצות המקומיות.

פעילות המרכז תלווה במחקר והערכה שיספקו מידע ועדות לתהליכים האישיים והקהילתיים שעוברות נשות עוטף עזה, לכדי יצירת גוף ידע לטיפול בטראומה ובפוסט טראומה מורכבת בארץ ובעולם.

טיפול פרטני

פסיכותרפיה, אומנות, ביבליותרפיה, פסיכותרפיה גופנית.

קבוצות טיפול

הבעה ויצירה, יוגה, מיינדפולנס, תנועה ועוד

הדרכה הורית

בנוסף למפגשים הפרטניים עם הנערה, המרכז מציע ליווי והדרכה להורים.

סדר יום קבוצות

ראשון

19:00 -20:30
בגוף אני מבינה – סדנת תנועה

שני

08:15 – 9:30
סדנת יוגה תרפיה

פרטים והרשמה

שלישי

מיינדפולנס

רביעי

20:00- 21:30
ביבליותרפיה

חמישי

סטודיו פתוח

פרטים נוספים בהמשך

מרכז הטיפול נפתח ומקבל פניות

בחודשי הקיץ יפתחו קבוצות: מיינדפולנס, ביבליותרפיה, יוגה, תנועה ועוד.

לפניות עבור טיפול פרטני

הצוות שלנו

רונית שובל (MSW), מנכ"לית עמותת עדן

רונית שובל (MSW), מנכ"לית עמותת עדן. עובדת סוציאלית קלינית, מומחית לטיפול בפוסט טראומה מורכבת וסוגיות המאפיינות היבטים נורמטיביים וטראומטיים של חיי נשים ונערות. פיתחה וייסדה את מודל 'עדן' לטיפול בנשים ונערות ובמסגרת תפקידה מדריכה ומלמדת צוותים ואנשי טיפול. מטפלת בקליניקה פרטית מעל 25 שנה. מטפלת בגישה אינטגרטיבית על פי מודל עדן הנשען על טיפול פמיניסטי, שיטת ה-DBT גישה מוטיבציונית והזרם ההתייחסותי-אינטרסובייקטיבי.

הדס בניהו (MA) מנהלת מרכז עדן בשבילך

פסיכולוגית קלינית מומחית, מטפלת בנוער ומבוגרים. טיפול פרטני בגישה אינטגרטיבית (דינאמית לצד DBT, ACT, EMDR), הדרכת הורים וטיפול קבוצתי. בעלת ניסיון רב שנים בעבודה עם נוער ועם אוכלוסיית הלהט"ב.

יוסף נחום (MA), פסיכולוג קליני מומחה ומדריך, מטפל בנוער ובמבוגרים

מציע טיפול פרטני בגישה אינטגרטיבית (דינמית לצד גישות ממוקדות), טיפול קבוצתי ועבודה לפיתוח ההורות. בעל ניסיון רב שנים בטיפול בטראומות לסוגיהן ובסובלות מהפרעות אכילה.

מור שינרסקי-אזואלוס (M.A.A.T) מטפלת בהבעה ויצירה- ביבליותרפיסטית

מטפלת בנערות ובנשים המתמודדות עם פוסט טראומה מורכבת, מנחת קבוצות טיפוליות באמצעים ביבליותרפיים.

מתחברת - הדרך שלך אל עצמך

מתחברת היא כלי לעזרה עצמית וליווי בתהליך אישי של בנייה ושיפור איכות חיים אשר מתאימה למי שמתמודדת עם משבר או אובדן וגם למי שמרגישה שיש דברים שגורמים לקושי מצוקה או סבל בחייה והיא הייתה רוצה לשנות אותם.